Hakkımızda

  • 0

Hakkımızda

 

Bakırköy Estetik Dent 2014 tarihinde kurulmuştur. Diş sağlığı konusunda İstanbul’un en merkezi yerlerinin başında gelen Bakırköy’ün merkezinde kurulan Bakırköy Estetik Dent, kurulduğu tarihten itibaren tedavi edilen hastalarının ‘Her an çekinmeden, korkusuzca, utanmadan gülebilmesi’ amacını gerçekleştirmektedir.

Hedefimiz; misyonumuz ve vizyonumuz doğrultusunda doğruluk ve dürüstlük ilkesinden ayrılmamak koşuluyla hastalarımıza en iyi hizmeti sunabilmek ve onların güvenine layık olabilmektir.

MİSYONUMUZ

Etik değerlere bağlı, hasta haklarına saygılı, Ağız ve Diş sağlığıyla ilgili tedavi edici uygulamalar yanında, koruyucu sağlık çalışmalarınıda kapsayan kaliteli ve ekonomik hizmetlerimizi, din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin nitelikli ve uzman kadrolarımız ile hastalarımıza sunmaktır.

VİZYONUMUZ

Çağdaş bir yönetim sistemi ile, hastalarımızın Ağız ve Diş Sağlığı ihtiyacını, diş hekimliğinin en son teknolojisi ve uygulamalarıyla karşılamaya yönelik bir merkez olmaktır.

 

Banka Hesap Bilgileri

BANKA HESAP NUMARALARIMIZ

Banka Adı TEB (TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.)
Şube (Şube Kodu)  Merter Şubesi (0032)
Hesap Numarası 60052997
İBAN Numarası TR33 0003 2000 0000 0060 0529 97
Hesap Türü TL HESABI

  • 0

DENTAL RESTORASYON

DENTAL RESTORASYON

Zamanı Dolmuş Restorasyonlar (Dolgu Ve Kuronlar) Niçin Yenilenmelidir?

Bunun bazı sebepleri vardır;

​TEKRARLAYAN ÇÜRÜKLER; İlk çürüğe sebep olan şartlar, dolgunun etrafında başka çürümelere de zemin hazırlayabilir. Diş temiz tutulmazsa dolgunun kenarlarından tekrar çürüyebilir. Dişin üzerinde bir kuron varsa ve ağız bakımına da dikkat edilmiyorsa, kuronla diş arasında kolaylıkla çürüme başlayabilir. Daha önce bahsedildiği gibi çürüğe müdahale edilmezse, çürük dişin sinir odasını işgal ederek a​p​seye yol açabilir. Bu olaylar, kanal tedavisi veya dişin kaybıyla sonuçlanacaktır.

YIPRANMA; Bir restorasyonunun ömrünü etkileyen birçok faktör olmasına rağmen, gümüş (amalgam) dolgu, kuron veya köprünün ortalama ömrü 5 ila 15 yıldır. kompozitlerin (plastik-diş renkli dolgu) ortalama ömrü ise 5 ila 10 yıldır. Çiğnemek suretiyle dişlere ve dolgulara uygulanan sürekli kuvvetler yıpranma sebebidir. Bazı durumlarda porselen veya altın kuronlar, karşı dişin sürekli öğütmesinden dolayı yıpranır.

ÇATLAKLAR; Gün boyunca dişlerimiz tahminimizden daha çok fiziksel kuvvetlere maruz kalır. Sadece yemek yerken bile dişlerimizin santimetre  ​karesi yüzlerce kilogram-kuvvet değerinde basınca maruz kalır. Isırma basıncı ve sert yiyeceklerin çiğnenmesi dişler veya restorasyonlarda ince çatlaklara sebep olabilir.

AŞINMALAR; Çatlaklar için zamanında önlem alınmazsa dişler kırılır veya aşınır. Daha pahalı ve ayrıntılı işlemlere ihtiyaç duyulur hale gelir. Bu tip dişlere kuron tavsiye edilir. Bazen bahsedilen bu çatlak ve aşınmalara, porselen kuronda da rastlanır. Aşınmış bir porselenin ömrü dolmuştur ve parçalanmaya başlar. Rutin kontrollerde mevcut porselen kuronlarda​​ki yıpranmaların saptanması ve gerekli önlemlerin alınması restorasyonun ömrünü uzatacaktır.

ESTETİK; Zamanla dolgular renk değiştirir veya lekelenir. Dolguların görüntüsünün değişmesi bazı zamanlarda sağlık açısından bir risk teşkil etmese de ağız içinde hoş olmayan bir görüntüye sebep olacaktır. Günümüzde metal renkli dolguların yerine, dişlerle aynı renkte özel dolgu maddeleri kullanılarak bu hoş olmayan görüntülerden kurtulmak mümkündür.

DİŞ​ ​ETİ HASTALIKLARI; Birçok hasta diş​ ​eti hastalığı sebebiyle dişlerini kaybedeceğinden habersizdir. Dişeti hastalığı sebebiyle hiç çürüksüz dişler bile kaybedilebilir. Bu süreç çok yavaş ilerler. Dişeti çekilmesini kemik kaybı izler ve dişin destek dokuları eridiğinde dişin kaybı kaçınılmazdır. Dişhekiminiz bu hastalığı tespit ettiğinde, hastalığın ilerlemesini durdurucu önlemlerden bahsedecektir.


  • 0

ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ (PEDODONTİ)

ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ (PEDODONTİ)

Doğumdan ergenlik çağının sonuna kadar geçen sürede ağız-diş sağlığı ile ilgili problemleri inceleyen ve çözüm getiren bir bilim dalıdır.

Çocuklarda süt dişlerinin sürmesinden başlayarak kalıcı dişlenmeye giden süreç içerisinde diş sistemi de birçok dönemden geçer.

Bu dönemler içerisinde diş sürme bozukluklarının takipleri ve önlenmesi, süt dişlerine ve kalıcı dişlere çürükten koruyucu yöntemlerin uygulanması, süt dişlerinin ve kalıcı dişlerin çürüklerinin tedavisi, erken çekimler sonucu oluşabilecek dişsiz boşlukların ileride diş dizisini bozmaması için apareyler yapılarak korunması, hatta dişsiz doğan çocuklara çocuk protezlerinin uygulanması şeklinde birçok uygulamayı içeren bir bilim dalıdır.

Pedodonti bölümünde Pedodontistler (Çocuk Diş Hekimleri), çocukların fiziksel ve duygusal gelişimlerine göre psikolojik yaklaşımda bulunarak tüm bebek, çocuk ve gençlerin tam ağız muayenelerini ve her türlü tedavi ve koruyucu uygulamalarını gerçekleştirmektedirler.
Son yıllarda çürük sıklığı konusunda yapılan araştırmalara göre; çocuklarda çürük sıklığının, hem süt dişlenme (2-6 yaş arası) döneminde hem de karışık dişlenme (7-12 yaş arası) döneminde %90’a ulaştığı görülmektedir. Bu nedenle, çocuğun gelecekteki ağız ve diş sağlığını ve en önemlisi genel sağlığını da koruyabilmek için çürükten koruyucu yöntemlerin uygulanması büyük önem taşımaktadır. Çocuk diş hekimleri, çocuğun diş ve yaş gelişimine göre doğru zamanda bu koruyucu uygulamaları yaparak çocukların ağız ve diş sağlıklarını olduğu kadar genel sağlıklarını da önemli ölçüde etkileyen diş çürüklerinden korumuş olurlar.
Bu nedenle 1 yaşından itibaren çocuğunuzun ilk ağız ve diş muayenesini yaptırıp çocuk diş hekiminizin belirleyeceği aralıklarda (4-6 ayda 1) ağız ve diş kontrolleri ile bakımını yaptırarak çocuğunuzu diş çürüklerinden tamamen korumuş olursunuz. Günümüzde birçok erişkinde karşılaştığımız “Diş Hekimi Korkusu!”nun çocuğunuzda gelişmemesi için ilk diş hekimi muayenesinin yapıldığı zaman ve yapan diş hekimi büyük önem taşımaktadır.


  • 1

Lamina (Yaprak Porselen) Diş Kaplaması

Lamina kaplama ne demektir ?

Halk arasında yaprak porselen olarak dile getirilen lamine (laminey), laminate olarak bilinen lamine porselen kaplamalar Diş yapısında görünümünüzü etkileyen bozukluklarda uygulanan son derece estetik bir uygulamadır. Genellikle sorunlu olan ön dişlerde kullanılan bir yöntemdir. Lamina diş kaplamaları dişlerin ön yüzeylerine ince porselen tabakanın yapıştırılması ile dişlerde var olan yapısal bozuklukların giderilmesidir. Uygulanan laminat kaplamalarla dişlere estetik ve doğal bir güzellik kazandırılır.

Porselen tabakalardan hazırlanan lamina diş kaplamaları, ışık geçirgenliğine sahip diş ile mükemmel bir uyum sağlayan yapılardır.

Lamina uygulaması ne zaman yapılır ?

Lamine uygulamaları genellikle ön dişlerde uygulanmaktadırlar. Ön dişlerde oluşan renk bozukluklarında, kalıtsal ve diş beyazlatma işlemleri ile sonuç alınamayan durumlarda, ön dişlerin birbirinden ayrık olduğu durumlarda, dişlerde kırıkların yada yapısal bozuklukların, aşınmaların olduğu durumlarda, eski dolguların sararmaları ve dişlerde renksel bozukluklar oluşturdukları durumlarda, ortodontik tedaviyi istemeyen hastalarda, diş çarpıkıklıklarının düzeltilmesinde uygulanan ve son derece mükemmel sonuçların alındığı bir estetik diş uygulamasıdır.